Het grote verschil tussen een serre en tuinkamer

Veel mensen verwarren een serre met een tuinkamer. Niet heel gek, omdat ze beide worden aangebouwd aan de woning, maar er zijn toch een paar verschillen. De grootste? Een serre wordt onderdeel van de woning, een uitbreiding van de woonkamer of keuken. Hierbij wordt de gevel verplaatst. De tuinkamer wordt eigenlijk extern aangebouwd, waardoor het officieel geen onderdeel van de woning is. Een serre is volledig geïsoleerd, maar een tuinkamer niet.

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer noemen wij ook vaak een terrasoverkapping met glazen schuifwanden. Bouwkundig gezien wordt een tuinkamer geen onderdeel van het huis, maar is het een afgesloten ruimte. Hij is vaak niet geïsoleerd, waardoor hij veel transparanter is. U kunt er ook voor kiezen om er vouwwanden omheen te plaatsen, waardoor er in de zomer een lekker briesje doorheen gaat. In de winter kunt u nog steeds gebruik maken van de tuinkamer, maar zorg wel voor genoeg materiaal om het warm te houden. Denk aan warmtelampen en zachte dekentjes. Er wordt zo veel mogelijk glas gebruikt, waardoor u echt een buitengevoel heeft bij deze tuinkamer.

Het verschil tussen een tuinkamer en een serre

Een serre is een vergroting van de woning. Meestal wordt de gevel verplaatst voor dit beetje extra ruimte. Dit is vaak een hele verbouwing en duurt wat lang. Een tuinkamer wordt aan de buitenkant aangebouwd, waardoor de gevel op dezelfde plek blijft. Doordat al het werk aan de buitenkant gebeurt, hoeft er binnen niks verbouwd, of zelfs doorbroken, te worden. Dit scheelt veel troep in de leefruimte en natuurlijk bouwtijd en -kosten.

Prachtige serre te Doorwerth-006

Veranda ombouwen naar tuinkamer

Heeft u al een veranda, maar wilt u er in de winter ook van genieten? Dan kunt u ervoor kiezen om de veranda om te bouwen naar een tuinkamer. De veranda ombouwen naar een serre is niet altijd praktisch en een tuinkamer heeft vrijwel hetzelfde effect. Breidt uw veranda uit door zijwanden en/of glazen schuifwanden toe te voegen, waardoor u de wind buiten kan houden. Bij deze verbouwing mag u natuurlijk De SerreSpecialist altijd inschakelen voor een professionele en gedetailleerde montage.

Contact met De SerreSpecialist

Wilt u een tuinkamer? Of wilt u de veranda ombouwen naar tuinkamer? Of wilt u ons advies als het gaat om een serre of tuinkamer? Neem vooral contact met ons op!

Categories: Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × een =