Lange zomerse dagen buiten zitten is heerlijk en eigenlijk wilt u dat het hele jaar door. Bij De SerreSpecialist helpen wij u graag aan een heerlijke warme plek waar u altijd kunt zitten. Weet u nog niet zo goed of u voor een serre of een dichte veranda moet gaan? Een serre en dichte veranda lijken hetzelfde, maar dat zijn ze niet. Er zit wel degelijk verschil tussen deze twee.

Een serre

Een serre is een uitbouw van het huis. Er komt een stukje woonkamer of keuken bij, waardoor de oppervlakte van de verdieping groter wordt. Doordat de serre bij het huis gaat horen, wordt de gevel een stukje verplaatst. Dit levert een paar dagen zooi op, maar daarna kunt u gelijk heerlijk genieten van uw nieuwe plekje. Een serre is altijd gesloten, wat betekent dat hij volledig geïsoleerd wordt. Daarnaast is een serre geheel van glas, waardoor er heerlijk veel zonlicht naar binnen schijnt. Daglicht is erg goed voor uw gezondheid, waardoor een serre altijd een goede optie is.

Luxe Serre headerfoto

Een dichte veranda

Een dichte veranda is juist een aanbouw aan het huis. Een veranda wordt tegen de gevel aan geplaatst, waardoor het eigenlijk eerder bij de tuin hoort. Denk hierbij aan een (gesloten) terrasoverkapping, iets dat het verlengstuk is van de achtertuin. Een veranda is vaak een combinatie van hout en glas. De veranda kan heel snel geplaatst worden, zonder dat er binnenshuis iets van te merken is. Op geluid na waarschijnlijk. Deze dichte veranda wordt niet automatisch geïsoleerd, maar daar kunt u wel voor kiezen. Voor de warmte kunt u een open haard, kachel of infraroodlamp plaatsen. Van een veranda merkt u binnenshuis niet veel verschil qua licht, dat komt doordat er nog een muur tussen het huis en de veranda zit. Dit kunt u verhelpen door een glazen (achter)deur tussen het huis en de veranda te plaatsen.

Glazen schuifwand serre

De SerreSpecialist

De SerreSpecialist bouwt alle serres op maat. Een serre zit wel gekoppeld aan een stijl: klassiek, landelijk, modern, exclusief of luxe. Wij kijken goed naar uw woonomgeving en uw wensen. Deze twee combineren wij met het technische gedeelte en vervolgens maken we een ontwerp, waar ook uw woonhuis op staat. Zo weet u precies hoe het eruit gaat zien en komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Bij de offerte is dat laatste ook het geval: wij maken hem zo gedetailleerd, dat ook daar geen verrassing te vinden is.

Wilt u toch een veranda? Die plaatsen wij ook! Neem vooral contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Categories: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vijf =