Heeft u al nagedacht over welke vloer u in uw serre wilt? Het klinkt als een detail, maar de hele uitstraling van uw serre verandert als de vloer er ligt. U kunt kiezen voor dezelfde vloer als in de woonkamer, op die manier vormt het één geheel. Maar als u de serre wilt laten uitblinken, dan is een terrasvloer op deze vierkante meters een aanrader. Dit zorgt voor een binnen- én buitengevoel.

1. Keramische terrastegels

Keramische terrasvloeren bestaan uit hard gebakken klei, hierdoor zijn ze kleurecht, minderklasgevoelig en gehard. Ook zijn ze duurzaam en gaan ze langer mee dan andere steensoorten. Bij keramische tegels zijn veel verschillende kleuren, motieven en groottes, waardoor de terrasvloeren in de serre vrijwel uniek zijn. Een keramische tegelvloer staat garant voor een luxe en vrolijke serre.

Prachtige serre te Doorwerth-006

2. Hardhout of houtcomposiet

Een hardhouten vlondervloer is erg stevig en zorgt voor een natuurlijke, zachte uitstraling van de serre. Deze vloer kunt u behandelen met vernis, dan verduurzaamt hij. Kiest u ervoor om dit niet te doen, dan ontstaat er na verloop van tijd een trendy vergrijsde look. Houtcomposiet is een geperst materiaal, bestaande uit hout en een thermoplastische kunststof. Het geeft een gevoel van echt hout, maar is milieuvriendelijker, slipvrij en eenvoudiger te plaatsen en onderhouden dan hout.

Schitterende exclusieve serre te Leimuiden-040

3. Kerlite vloertegels

Kerlite tegels zijn modern en strak. Ze zijn maar 3, 3,5 of 7 millimeter dik. Het is harder dan steen en uiterst duurzaam, dankzij het geringe gebruik van grondstoffen. Kerlite vloertegels zijn er in verschillende soorten.

Landelijke serre te Lunteren-012

4. Klinkers

Natuurlijk zijn de oude vertrouwde klinkers in uw serre ook mogelijk. Er zijn ontelbaar veel soorten klinkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keramische klinkers of betonklinkers. Ze hebben een zeer robuuste uitstraling, geschikt voor vele stijlen en in veel verschillende natuurlijke kleuren. Klinkers worden niet geverfd.

Contact

Wilt u meer weten over (terras)vloeren in uw serre? Voor al uw vragen en advies mag u contact opnemen met De SerreSpecialist. Wij helpen u graag!

Categories: Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 2 =