Blogs

5 redenen voor stalen kozijnen in uw serre

In de jaren ’60 al een mega populaire look: stalen kozijnen. Op dit moment wat minder gebruikelijk, maar in moderne huizen en gebouwen komen ze weer voor. Stalen kozijnen hebben veel voordelen, denk aan duurzaamheid, onderhoudsvrij en ijzersterk.

1. Industriële look

Stalen kozijnen krijgen het voor elkaar om elegant, stoer én tijdloos tegelijk te zijn. De zogenaamde industriële look. Met hout kunt u dit ook voor elkaar krijgen, maar dat is toch echt een andere uitstraling. Stalen kozijnen zorgen ervoor dat er veel glas  gebruikt kan worden, waardoor uw serre ook een warme, open uitstraling krijgt.

2. IJzersterk

Een groot verschil tussen hout en staal is de sterkte. Met een smal kozijn kunnen al grote oppervlaktes glas gedragen worden. Hierdoor kunt u veel glas kwijt in uw serre, waardoor u kunt genieten van een belangrijk punt: het natuurlijke daglicht in uw huis.

3. Duurzaam

Doordat het staal zo sterk is, gaat het ook langer mee. Dit zorgt voor de duurzaamheid van het materiaal.

4. Onderhoudsvrij

Door een speciale coating zijn de stalen kozijnen in uw serre waterbestending en beschermd tegen roest. Het enige wat u hoeft te doen is er regelmatig een nat doekje en milde schoonmaakmiddel overheen halen om weer schoon te hebben.

5. Isolatie

Hout heeft een natuurlijke isolerende werking, staal heeft dat niet. Bij De SerreSpecialist vullen we de stalen kozijnen aan met isolatiematerialen en -methoden, waardoor u alsnog hetzelfde effect krijgt. serre stalen kozijnen Wilt u meer weten over (stalen kozijnen in) uw unieke serre? Neem dan contact met De SerreSpecialist op. Wij adviseren en helpen u graag verder.

Door Silke Terluin, geleden
Blogs

4 soorten vloeren voor in uw serre

Heeft u al nagedacht over welke vloer u in uw serre wilt? Het klinkt als een detail, maar de hele uitstraling van uw serre verandert als de vloer er ligt. U kunt kiezen voor dezelfde vloer als in de woonkamer, op die manier vormt het één geheel. Maar als u de serre wilt laten uitblinken, dan is een terrasvloer op deze vierkante meters een aanrader. Dit zorgt voor een binnen- én buitengevoel.

1. Keramische terrastegels

Keramische terrasvloeren bestaan uit hard gebakken klei, hierdoor zijn ze kleurecht, minderklasgevoelig en gehard. Ook zijn ze duurzaam en gaan ze langer mee dan andere steensoorten. Bij keramische tegels zijn veel verschillende kleuren, motieven en groottes, waardoor de terrasvloeren in de serre vrijwel uniek zijn. Een keramische tegelvloer staat garant voor een luxe en vrolijke serre. Prachtige serre te Doorwerth-006

2. Hardhout of houtcomposiet

Een hardhouten vlondervloer is erg stevig en zorgt voor een natuurlijke, zachte uitstraling van de serre. Deze vloer kunt u behandelen met vernis, dan verduurzaamt hij. Kiest u ervoor om dit niet te doen, dan ontstaat er na verloop van tijd een trendy vergrijsde look. Houtcomposiet is een geperst materiaal, bestaande uit hout en een thermoplastische kunststof. Het geeft een gevoel van echt hout, maar is milieuvriendelijker, slipvrij en eenvoudiger te plaatsen en onderhouden dan hout. Schitterende exclusieve serre te Leimuiden-040

3. Kerlite vloertegels

Kerlite tegels zijn modern en strak. Ze zijn maar 3, 3,5 of 7 millimeter dik. Het is harder dan steen en uiterst duurzaam, dankzij het geringe gebruik van grondstoffen. Kerlite vloertegels zijn er in verschillende soorten. Landelijke serre te Lunteren-012

4. Klinkers

Natuurlijk zijn de oude vertrouwde klinkers in uw serre ook mogelijk. Er zijn ontelbaar veel soorten klinkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keramische klinkers of betonklinkers. Ze hebben een zeer robuuste uitstraling, geschikt voor vele stijlen en in veel verschillende natuurlijke kleuren. Klinkers worden niet geverfd.

Contact

Wilt u meer weten over (terras)vloeren in uw serre? Voor al uw vragen en advies mag u contact opnemen met De SerreSpecialist. Wij helpen u graag!

Door Silke Terluin, geleden
Blogs

FAQ: Kan ik een open haard in de serre plaatsen?

Een serre is de ultieme plek om tot rust te komen, al helemaal als u met een dekentje en een boek voor uw eigen, knisperende open haard zit. Deze loungehoek is er voor uw comfort. Dit is heerlijk comfortabel en een waardevol gevoel. Klinkt dit voor u als een perfecte avond, neem dan vooral contact op met de SerreSpecialist. Wij maken uw serre met haard op maat!

Een haard in de serre

Al helemaal nu de zon eerder ondergaat, beleven wij veel plezier aan een knusse avond binnen. U kunt voor deze momenten zeker een open haard in uw serre plaatsen.  De meeste haarden hebben een rookkanaal nodig, zodat de rookgassen naar buiten kunnen. Dit is bijvoorbeeld een schoorsteen of een kleine pijp. Zorg dat uw serre goed geïsoleerd is, anders komen de rookgassen van buiten weer binnen. Met een rookgasventilator voorkomt u hetzelfde probleem. De SerreSpecialist helpt u graag aan een moderne of klassieke houtkachel in uw serre.

Voorbeelden van haarden in onze projecten:

klassieke serre

Landelijke serre te Lunteren-008Schitterende exclusieve serre te Leimuiden-029 De SerreSpecialist

De SerreSpecialist levert al jaren exclusieve serres op maat. Naast de serre leveren wij ook verschillende toebehoren, zoals dus haarden en kachels. Daarnaast onder andere ook vloeren, elektrische zonneschermen en harmonicadeuren. De SerreSpecialist levert een serre op aan de hand van uw smaak en wensen, dus met overleg zijn de mogelijkheden eindeloos. Wordt u warm van deze knusheid? De SerreSpecialist gunt u uw authentieke loungehoek. Neem contact met ons op en voor u het weet, geniet u van uw knisperende haardvuur.

Door Silke Terluin, geleden
Blogs

FAQ: Is een serre koud in de winter?

Wij krijgen regelmatig de vraag of een serre koud is in de winter. Dit komt omdat een serre vaak verward wordt met een veranda. Er zit een groot verschil tussen deze twee en de temperatuur speelt hierbij een belangrijke rol. De vraag wordt dus terecht gesteld. Het antwoord hierop is gelukkig: nee, een serre is in de winter niet koud. De serre wordt bij uw huis ingebouwd, dit betekent dat de serre dezelfde temperatuur heeft als uw woonkamer of keuken. Hij is het hele jaar bewoonbaar, wat een groot voordeel is van de knusse toevoeging aan het huis.   In de winter geniet u net zoveel van de serre als de andere seizoenen. Denk hierbij aan knusse sfeerverlichting op donkere namiddagen, een luxe fauteuil met warme dekentjes of het kerstontbijt met uitzicht op een witte tuin. En het is de perfecte plek voor Sint en Piet om de cadeautjes af te leveren. Een serre is ’s winters dus juist de plek van warmte en gezelligheid! Schitterende exclusieve serre te Leimuiden-040 De SerreSpecialist Wilt u meer weten over serre’s? Neem dan contact op met De SerreSpecialist. Zelfs als u in de herfst belt, zorgen wij dat u voor de winter een unieke, warme serre heeft staan. Wij monteren alle serres op maat, waardoor hij precies bij de stijl en sfeer van uw huis past. De SerreSpecialist gaat met u in gesprek, waarin u uw wensen en smaak duidelijk maakt. Vervolgens combineren wij uw wensen met de technische kant en maken wij een uniek ontwerp.

Door Silke Terluin, geleden
Blogs

Verschil tussen serre en dichte veranda

Lange zomerse dagen buiten zitten is heerlijk en eigenlijk wilt u dat het hele jaar door. Bij De SerreSpecialist helpen wij u graag aan een heerlijke warme plek waar u altijd kunt zitten. Weet u nog niet zo goed of u voor een serre of een dichte veranda moet gaan? Een serre en dichte veranda lijken hetzelfde, maar dat zijn ze niet. Er zit wel degelijk verschil tussen deze twee.

Een serre

Een serre is een uitbouw van het huis. Er komt een stukje woonkamer of keuken bij, waardoor de oppervlakte van de verdieping groter wordt. Doordat de serre bij het huis gaat horen, wordt de gevel een stukje verplaatst. Dit levert een paar dagen zooi op, maar daarna kunt u gelijk heerlijk genieten van uw nieuwe plekje. Een serre is altijd gesloten, wat betekent dat hij volledig geïsoleerd wordt. Daarnaast is een serre geheel van glas, waardoor er heerlijk veel zonlicht naar binnen schijnt. Daglicht is erg goed voor uw gezondheid, waardoor een serre altijd een goede optie is. Luxe Serre headerfoto

Een dichte veranda

Een dichte veranda is juist een aanbouw aan het huis. Een veranda wordt tegen de gevel aan geplaatst, waardoor het eigenlijk eerder bij de tuin hoort. Denk hierbij aan een (gesloten) terrasoverkapping, iets dat het verlengstuk is van de achtertuin. Een veranda is vaak een combinatie van hout en glas. De veranda kan heel snel geplaatst worden, zonder dat er binnenshuis iets van te merken is. Op geluid na waarschijnlijk. Deze dichte veranda wordt niet automatisch geïsoleerd, maar daar kunt u wel voor kiezen. Voor de warmte kunt u een open haard, kachel of infraroodlamp plaatsen. Van een veranda merkt u binnenshuis niet veel verschil qua licht, dat komt doordat er nog een muur tussen het huis en de veranda zit. Dit kunt u verhelpen door een glazen (achter)deur tussen het huis en de veranda te plaatsen. Glazen schuifwand serre

De SerreSpecialist

De SerreSpecialist bouwt alle serres op maat. Een serre zit wel gekoppeld aan een stijl: klassiek, landelijk, modern, exclusief of luxe. Wij kijken goed naar uw woonomgeving en uw wensen. Deze twee combineren wij met het technische gedeelte en vervolgens maken we een ontwerp, waar ook uw woonhuis op staat. Zo weet u precies hoe het eruit gaat zien en komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Bij de offerte is dat laatste ook het geval: wij maken hem zo gedetailleerd, dat ook daar geen verrassing te vinden is. Wilt u toch een veranda? Die plaatsen wij ook! Neem vooral contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Door Silke Terluin, geleden
Blogs

Wat kost een serre?

Serre prijzen

Een serre is een hele uitgave, dat weten we allemaal. Maar er zijn zoveel verschillende serres, dat het lastig is om een prijs te noemen. Als wij een hele globale schatting moeten maken, zijn serre prijzen tussen de 10.000 en 50.000 euro. De meest goedkope variant is een kant en klare serre. Bij De SerreSpecialist doen we daar niet aan, een serre is immers niet te vergelijken met een kant en klare lasagne uit de supermarkt.

Voordelen serre

Waarom zou u een serre nemen als het een hap uit uw portemonnee is? Ten eerste krijgt u natuurlijk een stuk meer ruimte in uw huis. In de nieuwe vierkante meters kunt u bijna alles plaatsen wat u maar wilt. Ook hier hebben we inspiratie voor. Door die extra meters gaat de waarde van uw huis omhoog. Een serre is een luxe en daar kiezen de volgende bewoners automatisch ook voor. Daarnaast is een serre goedkoper dan een aanbouw, dat komt onder andere door de gebruikte materialen. Dus als u groter wilt wonen, is een serre praktischer voor de portemonnee. En stijlvoller natuurlijk: een serre  is mooier dan een berging. Onze laatste toevoeging is natuurlijk de stijging in daglicht. Door een serre komt er veel meer daglicht in huis. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit veel beter voor onze lichamelijke én mentale gezondheid is dan bijvoorbeeld geelgekleurde lampen. Daarnaast is een serre goed voor de mentale gezondheid, omdat dit uw nieuwe favoriete plekje is om uit te rusten en even in de stilte bij te komen. Al helemaal met een kopje thee, een goed boek en een groene tuin als uitzicht. Exclusieve serre te Zaandam-010

Extra’s

Een serre is zo duur, helaas niet zo goedkoop, als u het zelf wilt. Er zijn verschillende toebehoren die de prijs aardig kunnen opkrikken. Denk daarbij aan glazen schuifwanden, een elektrisch zonnescherm, een schuifpui en terrasverwarming, zoals infrarood verwarming, een kachel of een open haarden. Veel mensen kiezen voor een lichtstraat in het dak. Dit betekent nog meer zonneschijn en een mooi uitzicht op de maan. Als laatste moet u niet vergeten dat de serre ook ingericht moet worden. Moet niet, maar meestal staat er wel iets in de glazen ruimte. De inrichting kiest u zelf uit, wat dus betekent dat dit zo goedkoop kan als u wenst. Al helemaal als het spullen zijn die u toch al in huis heeft.

De SerreSpecialist

De SerreSpecialist biedt alleen maar maatwerk aan. Dit betekent dat we eerst een persoonlijk gesprek met u hebben. Het liefst doen we dit bij u thuis, zodat we vast wat inspiratie hebben voor het ontwerp. Dit ontwerp wordt helemaal afgesteld op uw wensen, dromen en leefomgeving. Denk bij het laatste aan het uiterlijk van uw huis. Wij zijn immers van mening dat een serre het karakter van het huis moet overnemen. Doordat wij alles speciaal voor u op maat maken, kunnen wij geen bedragen noemen. Als wij het ontwerp voor uw unieke serre af hebben, ontvangt u een strakke offerte van ons. Hierop staat de prijs van de serre zo gedetailleerd mogelijk beschreven, zodat u achteraf geen onverwachte kosten tegenkomt. Er zijn vier soorten grote kosten: materiaal, afval, arbeid en voorrijkosten. Als u de serre zelf wilt plaatsen, dan gaat er uiteraard wat van de kosten af.

Contact

Bent u enthousiast geworden of wilt u meer weten over de financiële kant van een serre? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Door Silke Terluin, geleden
Blogs

Het grote verschil tussen een serre en tuinkamer

Het grote verschil tussen een serre en tuinkamer

Veel mensen verwarren een serre met een tuinkamer. Niet heel gek, omdat ze beide worden aangebouwd aan de woning, maar er zijn toch een paar verschillen. De grootste? Een serre wordt onderdeel van de woning, een uitbreiding van de woonkamer of keuken. Hierbij wordt de gevel verplaatst. De tuinkamer wordt eigenlijk extern aangebouwd, waardoor het officieel geen onderdeel van de woning is. Een serre is volledig geïsoleerd, maar een tuinkamer niet.

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer noemen wij ook vaak een terrasoverkapping met glazen schuifwanden. Bouwkundig gezien wordt een tuinkamer geen onderdeel van het huis, maar is het een afgesloten ruimte. Hij is vaak niet geïsoleerd, waardoor hij veel transparanter is. U kunt er ook voor kiezen om er vouwwanden omheen te plaatsen, waardoor er in de zomer een lekker briesje doorheen gaat. In de winter kunt u nog steeds gebruik maken van de tuinkamer, maar zorg wel voor genoeg materiaal om het warm te houden. Denk aan warmtelampen en zachte dekentjes. Er wordt zo veel mogelijk glas gebruikt, waardoor u echt een buitengevoel heeft bij deze tuinkamer.

Het verschil tussen een tuinkamer en een serre

Een serre is een vergroting van de woning. Meestal wordt de gevel verplaatst voor dit beetje extra ruimte. Dit is vaak een hele verbouwing en duurt wat lang. Een tuinkamer wordt aan de buitenkant aangebouwd, waardoor de gevel op dezelfde plek blijft. Doordat al het werk aan de buitenkant gebeurt, hoeft er binnen niks verbouwd, of zelfs doorbroken, te worden. Dit scheelt veel troep in de leefruimte en natuurlijk bouwtijd en -kosten. Prachtige serre te Doorwerth-006

Veranda ombouwen naar tuinkamer

Heeft u al een veranda, maar wilt u er in de winter ook van genieten? Dan kunt u ervoor kiezen om de veranda om te bouwen naar een tuinkamer. De veranda ombouwen naar een serre is niet altijd praktisch en een tuinkamer heeft vrijwel hetzelfde effect. Breidt uw veranda uit door zijwanden en/of glazen schuifwanden toe te voegen, waardoor u de wind buiten kan houden. Bij deze verbouwing mag u natuurlijk De SerreSpecialist altijd inschakelen voor een professionele en gedetailleerde montage.

Contact met De SerreSpecialist

Wilt u een tuinkamer? Of wilt u de veranda ombouwen naar tuinkamer? Of wilt u ons advies als het gaat om een serre of tuinkamer? Neem vooral contact met ons op!

Door Silke Terluin, geleden
Blogs

De meerwaarde van een serre

Genietend van een kopje koffie leest u rustig de krant. Schokkende gebeurtenissen wisselen blijde gebeurtenissen af. Terwijl de kinderen buiten spelen en er een rustig achtergrondmuziekje klinkt, geniet u van een oase van licht en rust: in uw eigen serre. Ziet u dit al voor zich?! De SerreSpecialist vertelt u graag over de meerwaarde van een serre aan uw woning.

1. In de zomer en winter van de natuur genieten

Een serre brengt u dichter bij de natuur. Hoe cliché het ook klinkt, het is echt zo. Omdat een serre veel ramen bevat, begeeft u zich aan alle kanten door de natuur. Ook wanneer het buiten vriest, heeft u nog steeds een prachtig uitzicht! En wist u dat er ook oplossingen om het buitenleven nog meer naar binnen te halen? Zo kunt u glazen schuifdeuren laten inbouwen. Zodra de zon haar felle stralen laat zien, opent u de deuren en waait er een frisse wind naar binnen. Klassieke serre met harmonicadeuren Bloemendaal

2. Oase van licht

We hebben het al even genoemd. Maar een van de grootste voordelen is toch wel een oase van licht. Van veel natuurlijk licht krijgt u positieve energie. Ook kunt u gemakkelijker een boek lezen zonder een lamp aan te zetten. Wanneer u kiest voor een lichtstraat in het dak, geniet u van nog meer licht. Dat wordt genieten!

3. Extra verblijf

Heeft u nu weinig plek voor een grote eettafel en wel die wens? Of hebben de kids maar weinig speelplek? Met een serre creëert u (veel) extra ruimte aan uw woning. Er zijn legio mogelijkheden om die ruimte in te vullen: uiteraard helemaal naar uw wens.

4. Uw woning stijgt in waarde

Een serre is een investering, maar u moet niet vergeten dat de waarde van uw woning ook mee stijgt! Dat is mooi meegenomen. Wanneer u kiest voor een serre bij De SerreSpecialist krijgt u gegarandeerd een luxe en hoogwaardige serre die lang meegaat. Bel, mail of chat gerust om uw wensen te bespreken.

Door Elize, geleden
Blogs

Van welke voordelen profiteert u bij De SerreSpecialist?

Wilt u het gehele jaar door genieten van een oase van licht? Met een serre heeft u een uniek buitenverblijf dat geschikt is voor verschillende doeleinden. U kunt denken aan een sfeervolle keuken of een fijne loungeplek. Voorop staat dat een serre u extra wooncomfort (want: extra ruimte) oplevert. We vertellen u graag van welke voordelen u profiteert bij De SerreSpecialist.

1. Wij realiseren uw droomserre op maat

Heeft u specifieke eisen? Wilt u een serre realiseren in de stijl van uw woning en/of moet de serre voldoen aan bepaalde afmetingen? Wij bouwen uw serre volledig op maat. Onze tekenaar maakt een uniek ontwerp voor u, aan de hand van uw wensen. Na een akkoord gaan onze serrebouwers hiermee aan de slag. Uw inbreng is heel belangrijk en wij gaan voor 100% tevredenheid! serre stalen kozijnen

2. Meerdere partijen inschakelen bij de realisatie van uw serre? Bij De SerreSpecialist niet.

Ieder onderdeel nemen wij uit handen om uw luxe droomserre te realiseren. Van het leggen van een vloer, tot het bekleden van een dak. Dat scheelt u veel regelwerk en zo heeft u maar een aanspreekpunt. Exclusieve serre te Zaandam-005

3. Kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons in een hoog vaandel. We zijn al meer dan tien jaar actief in de wereld van maatwerk serres en onze serres zijn zo geoptimaliseerd dat u geniet van een optimale levensduur. Ieder product is echt ‘ambachtswerk’ en uw serre wordt volledig met de hand gemaakt. We werken met de beste specialisten bij de realisatie van uw serre. Schitterende exclusieve serre te Leimuiden-030

4. Persoonlijk advies

We vinden het belangrijk dat we u eerst spreken en uw woning zien, voordat we een offerte en tekening maken (uiteraard kunnen we u vooraf altijd een prijsopgaaf geven). Zo kunnen we al uw wensen goed in kaart brengen én voor u is het fijn om ons in het echt gesproken te hebben. Kwaliteit staat bij ons in een hoog vaandel en daarom mag u van ons zeer deskundig advies verwachten. We realiseren graag uw luxe droomserre. Kijk gerust eens bij onze projecten om een aantal van onze serres te zien die we tot nu toe gebouwd hebben.  

Door Elize, geleden
Blogs

Serre inspiratie

  Wilt u een prachtige serre laten bouwen, maar bent u nog op zoek naar inspiratie? De SerreSpecialist heeft al diverse luxe serres gebouwd en voorziet u graag van wat inspiratie. Alle serres die u gaat zien zijn overigens op maat gebouwd. Helemaal afgestemd op de woning en de wensen van onze klant. Wilt u ook een luxe serre op maat? Dan kunt u altijd vrijblijvend een offerte opvragen.

Inspiratie witte klassieke serre

klassieke serreKlassieke serre met harmonicadeuren Bloemendaal

Een klassieke serre past bij heel veel stijlen woningen. Het voordeel van een klassieke serre is dat deze nooit echt ‘uit’ gaat. Deze witte klassieke serre is gebouwd over de volledige breedte van de woning. Dankzij de harmonicadeuren is het ook mogelijk om een halfopen 'veranda' te creëren. Heerlijk tijdens warme zomerse dagen! Met de juiste aanleg van tuin en trottoir geeft u een klassieke serre de gewenste uitstraling.

Inspiratie exclusieve serre

Exclusieve serre te Zaandam-003Exclusieve serre te Zaandam-006Een serre is bij De SerreSpecialist exclusief wanneer deze groots is en rijk is uitgerust met toebehoren. Een exclusieve serre is uitgewerkt tot in de kleinste details. Deze serre heeft prachtige details bij de goot en de vele ramen zijn met zorg gemaakt. Leuk detail: de kleine raampjes bovenin zijn zwart, hierdoor wordt de serre en de woning met zwarte accenten één geheel. Ook deze serre heeft harmonicadeuren, hiermee kunnen de bewoners buiten naar binnen halen. Vanuit de exclusieve veranda heeft men een prachtig uitzicht over het water.

Landelijke serre inspiratie

Landelijke serre te Lunteren-002 Landelijke serre te Lunteren-008 Een heerlijk verblijf om in te ontspannen. Deze bewoners toverden hun landelijke serre om tot een gezellige zithoek. De serre past helemaal bij de woning in landelijke stijl. De boom naast de serre maakt het helemaal af! Dankzij een lichtstraat in het dak genieten de bewoners van veel natuurlijk licht. Bekijk al onze projecten om nog meer serre-inspiratie op te doen. Bent u enthousiast geworden en wilt u graag een offerte opvragen voor een luxe serre bij De SerreSpecialist? Of hebt u een vraag? Wij staan voor u klaar.

Door Elize, geleden