Elektrisch zonnescherm voor uw serre

Een elektrisch scherm zorgt ervoor dat u lekker uit de wind kunt zitten. Ook beschermt het zonnescherm of screen u en uw meubilair tegen de zon. Het scherm zit weggewerkt in het dak.

Waarom elektrische screens?

Een screen is een zonnescherm dat strak langs uw raam naar boven en beneden beweegt. De constructie is vergelijkbaar met die van een rolluik, het doek glijdt tussen twee geleiders verticaal naar beneden. Hierdoor nemen screens geen kostbare ruimte in beslag en blijft u de vrije doorloop langs uw ramen behouden. Hierdoor zijn ze ook zo populair bij serres. Screens zijn bevestigd aan de buitenkant van uw woning. Hierdoor worden de zonnestralen al tegengehouden voordat ze uw raam bereiken. Doordat het glas in uw ramen niet opwarmt, blijft de binnentemperatuur de hele dag laag. De perfecte zonwering dus! Het doek van een zonnescreen reflecteert niet alleen zonnestralen, maar is ook bestand tegen regen én is vuilafstotend. Screens zijn echter niet verduisterend, uw huis blijft dus lekker licht. 

Uw elektrische scherm op maat

Elektrische bediening van de screen, met bijvoorbeeld een wandschakelaar of afstandsbediening, biedt meer gebruiksgemak dan een handmatige bediening. Daar heeft u dan gegarandeerd jarenlang plezier van! Het doek van een elektrisch zonnescherm wordt meestal gemaakt van glasvezel of polyester, omhuld met een PVC-coating. Het doek is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat de screens altijd naadloos aansluiten bij de rest van uw woning.

Het voordeel van een zipscreen

Een elektrisch scherm is verkrijgbaar in verschillende soorten: het standaard screen en een zipscreen. Bij een zipscreen, ook wel een ritsscreen genoemd, zit de screen met behulp van een rits in de begeleiders bevestigd. Het voordeel? Het doek zit extra stevig bevestigd en er zit geen ruimte meer tussen het doek en de geleiders. U heeft hierdoor geen last van een klapperend screen, doordat het zipscreen compleet windvast is. Doordat een zipscreen aan de zijkanten volledig gesloten is, komen insecten daarnaast met geen mogelijkheid meer langs uw scherm. Neem gerust eens contact met ons op om te bespreken wat het beste is voor uw serre en woning.