Stalen kozijnen in uw serre

De industriële look is helemaal in. Stalen kozijnen dragen daar zeker aan bij! Zowel in gerenoveerde panden als bij moderne projecten zorgen slanke stalen kozijnen en deuren voor een stoere elegante look. Tot aan halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw waren stalen kozijnen immens populair. Vandaag de dag zijn stalen kozijnen minder gebruikelijk en worden ze vooral toegepast in moderne, hippe en industriële huizen en gebouwen. Veel groen en rotan stoelen maken de retro uitstraling van uw serre compleet.

serre stalen kozijnen serre stalen kozijnenVoordelen van stalen kozijnen

Wat zijn de voordelen van stalen kozijnen?

  1. Ijzersterk en duurzaam
  2. Elegante uitstraling
  3. Veel ruimte voor glas
  4. Nagenoeg onderhoudsvrij

Stalen kozijnen zijn niet alleen erg mooi; ze hebben een aantal grote voordelen in vergelijking met hout en kunststof kozijnen. Zo zijn stalen kozijnen ijzersterk. Daardoor kunnen ze grote oppervlaktes glas dragen in een smal kozijn. Dit maakt het materiaal uiterst geschikt voor serres of andere constructies waarin veel glas wordt gebruikt. Doordat het materiaal zo sterk is, is het ook nog eens duurzaam omdat het lang meegaat! Smalle kozijnen zien er uiterst elegant uit. Een mooi contrast dus, omdat het materiaal zelf zo’n industriële en robuuste uitstraling heeft. Bijkomend voordeel: doordat de kozijnen zo smal blijven, is er meer ruimte voor glas. Veel meer lichtinval dus! Een ander groot voordeel is dat stalen kozijnen nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Door een speciale coating zijn ze waterbestendig en beschermd tegen roest. Het enige wat u hoeft te doen is bij het ramen zemen de kozijnen ook even afdoen met een natte doek en mild (niet bijtend!) schoonmaakmiddel.

Isoleren van stalen kozijnen

De industriële look van een stalen serre past helaas niet bij elk gebouw, wat bij hout wel het geval is. Hout heeft van nature een isolerende werking, maar bij staal gaat dat niet op. Tegenwoordig worden stalen kozijnen aangevuld met isolatiematerialen en -methoden waardoor u alsnog hetzelfde effect krijgt.

Heeft u nog vragen of wilt u een adviesgesprek? Dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!