Is een fundering noodzakelijk voor een serre?

Om een leven lang plezier te hebben van uw serre is een stevige fundering onmisbaar. Benieuwd naar meer informatie over het leggen van een fundering? En welke materialen wij daarvoor gebruiken? Lees dan verder.

Moderne serre aan huis met schuifpui

Een goede fundering onder een serre is onmisbaar

Om ervoor te zorgen dat uw serre stevig en betrouwbaar is, moet er bij aanvang van de bouw altijd gestart worden met het aanleggen van de juiste fundering. Het aanleggen van de juiste fundering is van groot belang voor uw serre. Wanneer er geen juiste fundering aanwezig is zal de serre snel verzakken en zal de isolatie van de serre te wensen overlaten.

Wanneer u kiest voor een serre aan huis wordt er vaak direct gesproken over uitstraling, materialen en inrichting. Logisch natuurlijk, want het uiterlijk van de serre aan huis is erg belangrijk. Maar dat neemt niet weg dat er een goede fundering nodig is voor het aanbouwen of uitbouwen van een serre. Voor het realiseren van een stevige serre met jarenlang plezier moeten er eerst werkzaamheden uitgevoerd worden aan de ondergrond.

Wat voor soort fundering wordt er geplaatst?

Voor de fundering van een serre wordt over het algemeen beton gebruikt. Beton is vaak de juiste keuze voor de fundering van uw serre; het heeft namelijk een lange levensduur, het heeft een hoge draagkracht en is erg stevig. Wilt u aan uw huis een serre laten plaatsen op zachte grond of veengrond? Dan is het een optie om uw serre op heipalen te laten plaatsen. Deze stalen buizen worden in de grond gedreven en vervolgens volgestort met beton om een stabiele fundering voor uw serre te garanderen. In de voorbereidende fase wordt de bodemkwaliteit van uw grond altijd gecontroleerd door één van onze medewerkers.

Moderne serre met schuifpui

Hoe wordt een fundering opgebouwd?

De serre wordt meestal geplaatst op een stuk grond dat voorheen gebruikt werd als buitenruimte. Deze grond is vaak ongelijk en niet direct geschikt voor bebouwing. Door het aanleggen van een fundering wordt de grond geschikt gemaakt voor het positioneren van een serre. De grond wordt egaal gemaakt en verstevigd. De specialisten van De SerreSpecialist zorgen ervoor dat de fundering op de juiste wijze aangebracht wordt.

Onze vakmensen hebben veel ervaring met het aanleggen van diverse betonnen funderingen als stabiele basis voor onze serres. Wij leggen onder andere schroeffunderingen en betonfunderingen met vorstrand aan. Bij het aanbrengen van de fundering wordt er gestart met een betonvloer met vorstrand. Deze rand, die bedoelt is om het grondwater onder de vloer houden, wordt met stekken aan de woning gemonteerd. De onderzijde en zijkanten worden geïsoleerd door middel van tempex. Rondom wordt nog meer isolatiemateriaal geplaatst om een aangename temperatuur in de serre te kunnen garanderen. Hierna kan indien gewenst de vloerverwarming geplaatst worden, welke wordt afgedekt met een dekvloer van circa 70 mm dik.

Het maken van een stevige fundering is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw serre. Deze vormt een onzichtbare, onmisbare basis voor iedere gedroomde serre.

Heeft u interesse in een serre gebouwd door specialisten

Vragen of op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens

Adres:
Schoonhorsterweg 14
3772 TK Barneveld