Klassieke serre

Wat is een klassieke serre? Bij welke type woning past een klassieke serre? En hoe richt je een klassieke serre in? Lees verder om inspiratie op te doen voor uw maatwerk serre.

Klassieke serre met harmonicadeuren te Bloemendaal

Wat typeert een klassieke serre?

De klassieke stijl geeft een authentieke uitstraling aan uw serre en uw woonhuis. De klassieke serre kan van verschillende materialen worden gemaakt denk aan glas, metaal en hout. Natuurlijk is een combinatie ook mogelijk. Hout is licht van gewicht, sterk, duurzaam, isolerend en geschikt voor het bouwen van klassieke serres. Kies uit verschillende soorten hout: eikenhout, geïmpregneerde hout, meranti of een ander soort hout naar wens.

Kijk uit op een prachtig stukje tuin terwijl u heerlijk overdekt zit. Ultiem comfort, waarvan u niet wist dat u het miste. Open uw serre met harmonicadeuren en breng meer licht in huis door een luxe lichtstraat, kies zelf welke onderdelen passen bij uw perfecte klassieke serre. Belangrijk is dat zelfs de kleinste details van het klassieke uiterlijk perfect bij uw woonhuis aansluiten!

Kies voor een klassieke serre bij een jaren 30 woning

Heeft u een jaren 30 woning? Dan is een klassieke serre een goede keus voor u. Wij ontwerpen uw serre met dezelfde details als uw woning. Zo zijn de woning en de serre één geheel.

Het nostalgische uiterlijk geeft de klassieke serre een romantische en warme sfeer. Denk aan de glas-in-lood ramen, en suite deuren, overstekende dakspanten, tegelwerk en paneeldeuren. Maar ook bij andere typen woningen die klassieke uitstraling hebben past een klassieke serre als geen ander.

Hoe richt je een klassieke serre in?

Antieke meubels, kroonluchters en stevige gordijnen maken de klassieke serre compleet. Natuurlijk kunt u ook voor een moderne aankleding kiezen, om een contrast te creëren tussen klassiek en modern.

Een trend die je ook veel ziet op het moment is de visgraat vloer. Ook bij een klassieke serre past dit erg goed. Het combineren van verschillende materialen zoals terracotta, porselein en marmer gaan ook erg mooi samen deze bouwstijl.

Laat u inspireren door onze gerealiseerde projecten

Welke stijl serre spreekt u aan? Neem een kijkje bij onze gerealiseerde projecten. Hier vindt u serres in verschillende stijlen.