Klassieke serre

Wat is een klassieke serre? Bij welke type woning past hierbij? En hoe richt je een serre in klassiek stijl in? Lees verder om inspiratie op te doen voor uw maatwerk serre.

Serre aanbouw klassieke stijl

Wat typeert een klassieke serre?

De klassieke stijl geeft een authentieke uitstraling aan uw serre en uw woonhuis. Typerend voor de klassieke stijl zijn onderdelen zoals een borstwering, openslaande deuren met bossing panelen, dubbele boeilijsten met sierklossen en kleine bovenramen. Bij het ontwerpen van een serre in klassieke stijl kijken wij altijd naar de details van de woning. Deze details nemen wij over in uw serre om het één geheel te maken.

De klassieke serre kan van verschillende materialen worden gemaakt denk aan glas, metaal en hout. Natuurlijk is een combinatie ook mogelijk. Hout is licht van gewicht, sterk, duurzaam, isolerend en geschikt voor het bouwen van klassieke serres. Kies uit verschillende soorten hout: eikenhout, geïmpregneerde hout, meranti of een ander soort hout naar wens.

Kijk uit op een prachtig stukje tuin terwijl u heerlijk binnen zit. Ultiem comfort, waarvan u niet wist dat u het miste. Open uw serre met harmonicadeuren en breng meer licht in huis door een luxe lichtstraat. Kies welke onderdelen passen bij uw perfecte klassieke serre. Belangrijk is dat zelfs de kleinste details van het klassieke uiterlijk perfect bij uw woonhuis aansluiten!

Ook een klassieke serre?
Klassieke serre aanbouwen

Welke stijl heeft u woning?

Heeft u een klassieke woning zoals een jaren 30 woning? Dan is een klassieke serre een goede keus voor u. Wij ontwerpen uw serre met dezelfde details als uw woning. Zo zijn de woning en de serre één geheel.

Het nostalgische uiterlijk geeft de klassieke serre een romantische en warme sfeer. Denk aan de glas-in-lood ramen, en suite deuren, overstekende dakspanten, tegelwerk en paneeldeuren. Maar ook bij andere typen woningen die klassieke uitstraling hebben passen een klassieke serres als geen ander.

Klassiek Klassieke serre in Huis ter Heide

Klassieke serre in Huis ter Heide

Klassiek, Luxe Maatwerk serre

Klassieke serre te Amsterdam

Klassiek, Luxe Klassieke serre met harmonicadeuren bij een klassieke huis

Klassieke serre in Bloemendaal

Klassiek Klassieke serre te Zeist

Klassieke serre te Zeist

Exclusief, Klassiek Klassieke serre te Bussum

Klassieke serre te Bussum

Laat u inspireren door onze gerealiseerde projecten

Welke stijl serre spreekt u aan? Neem een kijkje bij onze klassieke projecten. Of bekijk de andere stijlen ter inspiratie.

Houten uitbouw klassiek met lichtstraat

Welk interieur past bij een klassieke serre?

Antieke meubels, kroonluchters en stevige gordijnen passen goed bij deze serrestijl. Natuurlijk kunt u ook voor een moderne aankleding kiezen, om een contrast te creëren tussen klassiek en modern.

Een trend die je ook veel ziet op het moment is de visgraat vloer. Ook bij een klassieke serre past dit erg goed. Het combineren van verschillende materialen zoals terracotta, porselein en marmer gaan ook erg mooi samen deze bouwstijl. Lees meer over de inrichting van klassieke serres

Adviesgesprek aanvragen?