Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze serres? Wij beantwoorden hier de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Algemeen

 • Nee, onze verkoopadviseurs komen graag bij u op locatie langs voor een adviesgesprek. Bespreek uw wensen met de verkoopadviseur en ontvang advies wat aansluit bij uw leefomgeving, woonhuis en tuin.

 • Ja, een serre kan gebruikt worden als volwaardige woonruimte. Onze serres worden voorzien van uitstekende isolatie waardoor u het hele jaar van de serre gebruik kunt maken. Denk aan een uitbereiding van de woonkamer, keuken of een kantoorruimte.

 • Een veranda is een open, overdekte ruimte. Heerlijk om in te zitten bij lekker weer. Wanneer de veranda dicht wordt gemaakt met glazen schuifwanden noemen wij het een tuinkamer. Deze ruimte is niet geïsoleerd, maar kunt u wel een groot deel van het jaar gebruiken. Een serre is volledig afgesloten en geïsoleerd en is een onderdeel van uw woning. Daarmee is een serre altijd het hele jaar door te gebruiken.

 • Onze eerste tip: zorg voor eenheid. Door in uw serre dezelfde kleuren te gebruiken als in uw woning, creëert u eenheid en rust. Als tweede tip: geef uw buitenverblijf een functie. Zo kunnen wij daar in het ontwerp rekening mee houden en u in de inrichting! Ten derde, willen wij u meegeven buiten naar binnen te halen. Het toevoegen van planten is niet alleen heel sfeervol, maar geeft een mooie overgang van uw huis naar uw tuin.

 • Onze werkwijze begint bij een telefonisch gesprek om de wensen te bespreken, daarna komen wij bij u thuis langs voor een adviesgesprek. Hierna maken wij een volledige offerte met 3D-tekening zodat u direct een beeld heeft hoe uw serre eruit komt te zien. Gaat u akkoord? Dan kan de werkvoorbereiding en daarna de bouw beginnen!

 • Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de grootte van de serre, het gewenste ontwerp en de materiaalkeuze. De prijzen kunnen daarom best wel ver uit elkaar liggen. Onze serres zijn veelal van hout, waarmee wij niet alleen maatwerk leveren maar ook serres van hoge kwaliteit. Onze prijzen beginnen bij €40.000 en kunnen oplopen tot over de €80.000. Wilt u een prijsindicatie aan de hand van uw wensen? Neem dan contact met ons op.

 • Wij realiseren graag uw serre op maat. Onze vakmensen maken uw serre van hoogwaardige materialen. Zo heeft u jarenlang plezier van een prachtige serre. Bij onze unieke buitenverblijven staan uw wensen centraal! Voor meer informatie: vul een contactformulier in en wij nemen contact met u op voor een adviesgesprek en prijsindicatie.

 • Een serre is een aanbouw die grotendeels bestaat uit hout en glas. Het is mogelijk om de serre bij de woning te betrekken door de muur te verwijderen. Of kiest u voor een vrijstaande serre? Die wordt afzonderlijk van het huis gebouwd. De serre is goed geïsoleerd en kan worden voorzien van (vloer)verwarming, waardoor deze het hele jaar gebruikt kan worden.

  Bouwproces

 • Ja, onder een serre moet altijd een fundering gebouwd worden. Een goede fundering draagt bij aan een goede isolatie van de serre en voorkomt verzakking. Wanneer er al een goede fundering ligt en er kan op gebouwd worden, is dit niet meer nodig.

 • In de meeste gevallen is een serre vergunningsvrij. Wanneer is er vergunning nodig? Dat hangt af van meerdere factoren. Denk aan de grootte van de serre, de oppervlakte van de bestaande bijgebouwen, de grootte van het perceel en de plek waar de serre wordt gebouwd. Ook is het bepalend of uw woning in een beschermd dorps- of stadsgezicht staat en of het een monument is. Wij kunnen een vergunningscheck doen en indien nodig de vergunning voor u aanvragen.

  Isolatie

 • De serres die door ons worden gebouwd, zijn altijd voorzien van goede isolatie. Zo kunt u het hele jaar door optimaal genieten van uw serre!

 • Nee, een serre is niet koud in de winter. Als de serre bij de woning wordt aangebouwd heeft de serre dezelfde temperatuur als uw woonkamer of keuken. Als de serre los tegen de gevel wordt gebouwd, raden wij om (vloer)verwarming te laten plaatsen.

  Mogelijkheden

 • Nee, het is helaas niet mogelijk om harmonicadeuren, openslaande deuren of een schuifpui los bij ons af te nemen. Wij bouwen graag serre voor u inclusief deze of een van onze andere mogelijkheden!

 • Een serre kan aan het huis vast, maar ook los in de tuin gebouwd worden. Er moet wel rekening gehouden worden met eventuele bouwvoorschriften. Een vrijstaande serre is bijvoorbeeld te gebruiken als kantoor of gastverblijf.

 • U kunt niet alleen bij De SerreSpecialist terecht voor een serre aanbouw, maar ook voor de renovatie van uw huidige serre. Onze specialisatie ligt in het bouwen van houten serres. Daarom renoveren wij ook alleen serres van hout. Het is wel mogelijk om een aluminium serre of een serre van een ander materiaal te laten verwijderen en een nieuwe serre door ons te laten bouwen. Neem contact op om advies op te vragen voor uw situatie!

 • Wij hebben veel verschillende keuzes in vloeren. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een (keramische) tegelvloer, gevlinderde betonvloer/gietvloer, pvc, parket of laminaat. Heeft u zelf nog een ander idee? Uiteraard is alles bij ons mogelijk!

 • Voor de constructie van de serre gebruiken we meranti hardhout. Voor de aftimmering en afwerking kunnen houtsoorten naar keuze worden gebruikt.

 • Het glas wat wij standaard gebruiken is dubbel gelaagd glas HR++ inclusief ventilatieroosters. Andere glassoorten zijn uiteraard ook mogelijk.

 • U kunt de serre door middel van vloerverwarming of radiatoren verwarmen. Voor extra sfeer kunt u kiezen voor een haard. Dit kunnen wij voor u inbouwen.

 • De serres die door ons gebouwd worden zijn voorzien van goede isolatie en (vloer)verwarming. Voor extra sfeer kunt u een open haard toevoegen. Deze kunnen wij ook inbouwen inclusief een rookkanaal om de rook naar buiten te kunnen afvoeren.

  Serre aanbouw

 • Als een serre losstaand in de tuin wordt gebouwd, is het een bijgebouw. Dit kan gebruikt worden als gastenverblijf of mantelzorgwoning. Meestal bouwen wij onze serres bij de woning aan, dan is het geen bijgebouw maar een aan- of uitbouw.

 • Een serre kan zowel een aanbouw als een uitbouw zijn. Wanneer de serre als een afzonderlijke ruimte aan het huis wordt gebouwd is het een aanbouw. Als de tussenmuur wordt verwijderd en daardoor de bestaande ruimte wordt vergroot is het een uitbouw.