Serre bouwen vergunning

Bij de wens om serre te laten bouwen is het belangrijk om na te gaan of er wel of geen vergunning nodig is. Het aanvragen van een vergunning kan namelijk best wat tijd kosten.

Vergunningsvrije serre aanbouwen 

Serre aanbouwen met vergunning? Voor zowel een vergunningsvrije serre als een serre met de nodige vergunningen bent u bij De SerreSpecialist aan het juiste adres. Wij hebben al vele serres gebouwd en onze medewerkers beschikken over jarenlange ervaring met het plaatsen van diverse soorten serres. Denk hierbij aan moderne, klassieke en landelijke serres.

Daarnaast kunnen wij het ontwerp van uw nieuwe vergunningsvrije serre uitbreiden met talloze waardevolle toevoegingen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo plaatsen wij haarden, screens, schuifdeuren, glazen wanden en harmonicadeuren en leggen wij ook vloerverwarming aan. Hoe ziet uw ideale serre eruit?

Een klassieke serre gemaakt van hout

Een serre plaatsen: met of zonder vergunning

Is het nodig om een vergunning aan te vragen voor de bouw van een serre? Wij kunnen ons goed voorstellen dat uw voorkeur uitgaat naar het plaatsen van een vergunningsvrije serre. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Wanneer er een vergunning nodig is voor het aanbouwen van de door uw gewenste serre, kunt u hiervoor terecht bij uw eigen gemeente. Wanneer er precies een vergunning nodig is, heeft onder andere te maken met de afmetingen van de door u gewenste serre.

Uw eigen gemeente heeft regels opgesteld met betrekking tot de toegestane oppervlakte van de uitbouw. In deze regels staat vermeld onder welke voorwaarden u vergunningsvrij kunt uitbouwen. Door veel gemeenten wordt er een grens aangehouden van een diepte van 4 meter. Is uw nieuwe serre groter dan deze 4 meter of is er sprake van andere bijzondere eisen, dan is een vergunningsvrije serre niet meer mogelijk en heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van uw serre.

Klassieke serre met harmonicadeuren te Bloemendaal

Doe de vergunningscheck bij uw gemeente

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden rondom het plaatsen van een vergunningsvrije serre? Of wilt u graag weten of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van uw serre? Doe dan de vergunningscheck. De check kunt u zelf doen of met hulp van één van onze verkoopmedewerkers. De vergunningscheck vertelt u direct of u een vergunning nodig heeft om uw droomserre te realiseren. Onze medewerkers helpen u graag bij het invullen van de vergunningscheck. Ook bij het aanleveren van benodigde formulieren voor een vergunning helpen wij u graag.

De vergunning voor het aanbouwen van uw serre kan aangevraagd worden bij de gemeente. Dit is te regelen via het internet. Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van deze vergunning, net als aan de voorbereidende werkzaamheden zoals benodigde tekeningen en het maken van berekeningen. Let er op dat het aanvragen van een vergunning veel tijd in beslag kan nemen, start deze procedure dus op tijd.

Interesse in het plaatsen van een serre?

Interesse in het plaatsen van een serre? Of heeft u hulp nodig bij het uitzoeken of er een vergunning nodig is voor uw serre? Onze verkoopadviseurs denken graag met u mee en staan u graag te woord. De SerreSpecialist levert hiernaast ook de nodige documenten voor het aanvragen van uw vergunning. Met jarenlange ervaring en een tal aan voorbeelden kunnen onze medewerkers u helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Neem gerust contact met ons op!

Magazine De SerreSpecialist

Vraag onze online brochure aan ter inspiratie

Overweegt u om te investeren in een serre aan uw huis? In deze online brochure ontvangt u handige tips & inspiratie voor uw exclusieve serre op maat.