Hoera, de serre komt! Inmiddels heeft u gekozen voor een landelijke serre, moderne serre, exclusieve serre, luxe serre of een klassieke serre. Een prachtige buitenkant! Nu is het tijd om na te denken over het interieur van de binnenkant van de serre. Die levert De SerreSpecialist er immers niet ingericht bij. Waarschijnlijk heeft u er al over een functie nagedacht. De keuze voor een serre is vaak namelijk niet alleen het extra daglicht. Als dit niet het geval is, vindt u hier inspiratie om de serre in te richten. In principe is een serre een toevoeging aan het huis. Hij is afgesloten met ramen en deuren, waardoor het, in tegenstelling tot een veranda, een binnenruimte is geworden. Dus eigenlijk kunt u er alles plaatsen wat u wilt. Al is het een bed.

Slaapkamer

Een slaapkamer is natuurlijk een leuk, origineel idee. Door wakker te worden met een groene tuin als uitzicht, heeft u elke ochtend het idee dat u op vakantie bent. Misschien niet ideaal als midden in de zomer de zon er al vanaf vier uur ’s ochtends op staat. Door de vele ramen wordt het snel warm, waardoor u gedwongen wordt om een ochtendmens te worden. Maar met een goede investering in verduisterende gordijnen is het geen probleem!

Eetkamer

Door uw eetkamer in de serre te plaatsen, komt u heerlijk tot rust na een lange werkdag. Door een lange tafel met stoelen in de breedte te plaatsen, kunt u hier ook de leukste eettentjes houden. Al helemaal met een uitschuifdeur en een barbecue er net buiten. Eet smakelijk!

Schitterende exclusieve serre te Leimuiden-026

Speelkamer

Op regenachtige dagen is er niks leukers dan alle Lego, verkleedkleren en boeken naar de serre te verplaatsen. Het is best grappig om te bedenken dat de regen een paar centimeter verderop naar beneden klettert, terwijl u en de kinderen lekker warm en droog zitten te knutselen en te spelen.

Kantoor

Het tegenovergestelde van grote gebouwen met TLC-lampen en nepplanten: de serre inrichten met een werkplek. De omgeving heeft veel invloed op de manier van werken. Met direct zonlicht en de tuin om u heen, zult u een hogere productiviteit ervaren en zich rustiger voelen. Een paar (lekker ruikende) planten erbij is ook niet verkeerd. En een lunchpauze in de tuin, dat wil toch iedereen?

Zitkamer

Verplaats de woonkamer van voorin het huis naar achterin! Tijdens weer en wind zit u hier lekker knus en overdag is er altijd natuurlijk licht. De serre inrichten als zitkamer is niet heel moeilijk. Kies een paar comfortabele meubels, zodat u en uw gasten lekker genieten van de zon en tuin. Met een paar kussentjes en dekens is de sfeer te knus voor woorden.

Hobbykamer

Altijd al een kamer gewild om lekker te naaien, zoals mevrouw Helderder? Of denkt u aan een eigen fotostudio, dansvloer, gamecave, houtatelier, visagiestudio of zelfs een inloopkast? Bijna elke studio of atelier kan in een serre geplaatst worden. Claim een stukje van het huis voor uw passie!

(Botanische) tuinkamer

Nu u een stukje van de tuin heeft afgesnoept voor de serre, kunt u de tuin ook weer naar binnen halen. Door een aantal planten in de serre te plaatsen en misschien een kruidenrek wordt het al snel een groene boel.

Serre door De SerreSpecialist

Heeft u nog geen serre, maar raakt u door deze foto’s en functies geïnspireerd? Of twijfelde u over de serre en weet u het nu zeker? Neem dan vrijblijvend contact met De SerreSpecialist op om alle opties te bespreken. Bekijk in de tussentijd ook alle andere projecten: