Hoe richt ik mijn serre in?

Of u nu al een serre heeft of aan het oriënteren bent, het is altijd leuk om na te denken over de inrichting! Wij geven u graag wat inspiratie over de functie van de serre en welke items hier bij passen.

Luxe serre met harmonicadeuren

Doe inspiratie op voor het interieur van uw serre!

Wij zorgen voor het ontwerp van de serre aan de hand van uw wensen. Wij maken serres in de stijl die past bij uw wensen en uw woning. Denk aan een landelijke serre, moderne serre, exclusieve serre, luxe serre of een klassieke serre. Met een prachtige buitenkant is het tijd om na te denken over het interieur van de serre!

Het interieur van de serre maakt het geheel echt af. Of u nu al een serre heeft of nog aan het oriënteren bent. Wij geven u graag wat inspiratie over de verschillende mogelijkheden qua inrichting.

Een luxe serre op maat met industriële inrichting en gietvloer

Wat is de functie van uw serre? 

U kunt uw serre op verschillende manieren inrichten, afhankelijk van de functie die u heeft voor de ruimte. We geven u graag wat ideeën voor de functie van de serre en hoe u deze kan inrichten.

Uitbreiding van uw woonkamer, eetkamer of keuken
Wanneer het gaat om een uitbouw wordt de bestaande muur verwijderd en wordt er een gedeelte bijgebouwd aan de woning. Vaak is de functie van deze serre ter uitbreiding van de huidige woonkamer, eetkamer of keuken. Het is dan ook aan te raden om deze interieurstijl en kleuren over te nemen en de inrichting zo verder door te laten lopen.

Eetkamer
Door uw eetkamer in de serre te plaatsen, komt u heerlijk tot rust na een lange werkdag. Plaats een lange tafel met stoelen in de breedte voor veel zitplaatsen. Zo kunt u hier de leukste diners houden met vrienden of familie. Met harmonicadeuren of een schuifpui geniet u op warme dagen van de buitenlucht. Zo kunt u de serre ook als veranda gebruiken. Maak het geheel af met kussens, dekens, kaarsen en planten voor een gezellig geheel.

Speelkamer
Een ruimte voor de kinderen om in te spelen is ook ideaal! Zo kunt u het speelgoed hier opbergen en hebben de kinderen een fijne plek om in te spelen, knutselen, lezen of huiswerk te maken. Kleurrijke opbergkasten, boekenkasten en een bureautje maken het tot een leuke speelkamer!

Luxe serre met gietvloer en woonkeuken

Kantoor
Het tegenovergestelde van grote gebouwen met TL-lampen en nep planten: de serre inrichten als werkplek. Uw werkomgeving heeft veel invloed uw werk. Een rustige plek met veel zonlicht is een ideale plek voor het thuiswerken. Richt het thuiskantoor zo in dat uw elke dag weer gevoed wordt met creativiteit, motivatie en concentratie. Door een ruimte in te richten als werkplek creëert u ook thuis een scheiding tussen werk en privé.

Zitkamer
Maak uw serre tot een heerlijke zitkamer! Kom tot rust in een comfortabele zithoek. Tijdens weer en wind zit u er warm bij en in zonnig weer geniet u van het daglicht in huis. De serre inrichten als zitkamer is niet heel moeilijk. Kies een paar comfortabele meubels, zodat u en uw gasten lekker genieten van de zon en tuin. Voeg een stylische bar cart toe om drankjes op te presenteren en wat planten en woonaccessoires om het geheel af te maken.

Atelier of hobbykamer
Altijd al een kamer willen hebben voor uw hobby? Denk aan een atelier, studeerkamer of thuisbibliotheek. Zo heeft u een ruimte die geheel ingericht is voor uw hobby. Zet u creaties of verzamelde items op display op een plank in een kast. Zorg voor handige opberg meubels, zodat u dingen ook weer uit het zicht kan zetten.

Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk!

Natuurlijk kunt u deze functies ook combineren en hoeft u de serre niet voor een doel te gebruiken. Vaak zien we dat veel mensen op die manier hun serre inrichten. Hopelijk heeft u wat inspiratie opgedaan! Heeft u nog geen serre en heeft u interesse in een maatwerk serre van De SerreSpecialist? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Magazine De SerreSpecialist

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze inspiratiebrochure

In onze brochure leest u meer over onze werkwijze, ziet verschillende gerealiseerde projecten en krijgt u verschillende tips over de aankoop van een serre.