Veelgestelde vraag

Is een serre vergunningsvrij?

In de meeste gevallen is een serre vergunningsvrij. Wanneer is er vergunning nodig? Dat hangt af van meerdere factoren. Denk aan de grootte van de serre, de oppervlakte van de bestaande bijgebouwen, de grootte van het perceel en de plek waar de serre wordt gebouwd. Ook is het bepalend of uw woning in een beschermd dorps- of stadsgezicht staat en of het een monument is. Wij kunnen een vergunningscheck doen en indien nodig de vergunning voor u aanvragen.

Bekijk alle vragen


Gerelateerde vragen

  • In de meeste gevallen is een serre vergunningsvrij. Wanneer is er vergunning nodig? Dat hangt af van meerdere factoren. Denk aan de grootte van de serre, de oppervlakte van de bestaande bijgebouwen, de grootte van het perceel en de plek waar de serre wordt gebouwd. Ook is het bepalend of uw woning in een beschermd dorps- of stadsgezicht staat en of het een monument is. Wij kunnen een vergunningscheck doen en indien nodig de vergunning voor u aanvragen.

  • Ja, onder een serre moet altijd een fundering gebouwd worden. Een goede fundering draagt bij aan een goede isolatie van de serre en voorkomt verzakking. Wanneer er al een goede fundering ligt en er kan op gebouwd worden, is dit niet meer nodig.