Stalen kozijnen in uw serre

De industriële look is helemaal in. Zo ook stalen kozijnen. Met stalen kozijnen en deuren creëert u een stoere en strakke uitstraling in uw serre.

Serre met stalen kozijnen

Stalen kozijnen in uw serre

De industriële look is niet meer weg te denken uit de huidige woontrends. Een belangrijk onderdeel van deze stijl zijn stalen kozijnen of deuren. Ze zijn veel terug te vinden in moderne, hippe en industriële huizen en gebouwen.

Ze zorgen voor een afscheiding tussen ruimtes, zonder dat het ten koste gaat van de lichtinval. In combinatie met groen, zwart, leer of rotan stoelen maakt u de look helemaal compleet.

Voordelen van stalen kozijnen

Wat zijn de voordelen van stalen kozijnen? Stalen kozijnen zijn niet alleen erg mooi; ze hebben een aantal grote voordelen in vergelijking met hout en kunststof kozijnen.

1. IJzersterk en duurzaam
Stalen kozijnen zijn ijzersterk. Daardoor kunnen ze grote oppervlaktes glas dragen in een smal kozijn. Dit maakt het materiaal uiterst geschikt voor serres of andere constructies waarin veel glas wordt gebruikt. Doordat het materiaal zo sterk is, is het ook nog eens duurzaam omdat het lang meegaat.

2. Elegante en luxe uitstraling
Smalle kozijnen zien er uiterst elegant uit. Een mooi contrast dus, omdat het materiaal zelf zo’n industriële en robuuste uitstraling heeft. Het heeft daarmee een hele luxe uitstraling.

3. Veel ruimte voor glas
Bijkomend voordeel: doordat de kozijnen zo smal blijven, is er meer ruimte voor glas. Veel meer lichtinval dus!

4. Nagenoeg onderhoudsvrij
Een ander groot voordeel is dat stalen kozijnen nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Door een speciale coating zijn ze waterbestendig en beschermd tegen roest. Het enige wat u hoeft te doen is bij het ramen zemen de kozijnen ook even afnemen met een natte doek en mild (niet bijtend!) schoonmaakmiddel.

Uitbouw met stalen kozijnen

Isoleren van stalen kozijnen

De industriële look van een stalen serre past helaas niet bij elk gebouw, wat bij hout wel het geval is. Hout heeft van nature een isolerende werking, maar bij staal gaat dat niet op. Tegenwoordig worden stalen kozijnen aangevuld met isolatiematerialen en isolatiemethoden waardoor u alsnog hetzelfde effect krijgt.