Verschil tussen een serre en tuinkamer?

De term serre en een tuinkamer worden nog wel eens door elkaar heen gebruikt. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

veranda met glazen schuifwanden gebouwd met moderne boeilijst

Wat is het verschil tussen een serre en tuinkamer?

Veel mensen verwarren een serre met een tuinkamer. Niet heel gek, omdat ze beide worden aangebouwd aan de woning. Maar er zijn toch een paar verschillen. De grootste? Een serre is een geïsoleerde aan- of uitbouw, waarmee uw woonruimte wordt vergroot. Denk aan de uitbreiding van de woonkamer of keuken. Of een uitbouw die ingericht kan worden als kantoor of eetkamer.

Een tuinkamer is voorzien van glazen schuifwanden en is een comfortabele plek om te genieten van het buitenleven. Een tuinkamer kan vrijstaand of aan de woning gebouwd. De glazen schuifwanden kunt u gemakkelijk open of dicht zetten, afhankelijk van het weer. Met een heater of een kachel kunt u de tuinkamer heerlijk opwarmen. Een tuinkamer biedt dan ook meer comfort dan een veranda.

Industriele serre in Haarlem

Wat is een serre?

Een serre geeft meer woonruimte en wordt vaak voorzien van grote glaspartijen. Kies bijvoorbeeld voor een schuifpui, harmonicadeuren of openslaande deuren. Met een lichtstraat in het dak voorkomt u dat de hoeveelheid daglicht afneemt in de woning.

Bij de bouw van een serre kan een doorbraak gemaakt worden, om zo de woonruimte te vergroten. Wij spreken dan van een serre uitbouw. Dit is ideaal voor het uitbreiden van uw woonkamer of keuken.

Een serre aanbouw wordt aan de woning gebouwd. Zo creëert u één of meerdere extra kamers in huis. Wilt u bijvoorbeeld een kantoor of eetkamer aan uw huis toevoegen? Dan is een aanbouw voor u interessant.

Onze serres worden voorzien van uitstekende isolatie, waardoor een serre het hele jaar gebruikt kan worden in tegenstelling tot een tuinkamer.

Meer lezen over onze serres?
Klassiek Klassieke serre in Huis ter Heide

Klassieke serre in Huis ter Heide

Industrieel Van hout gemaakte industriële serre met schuifpui

Industriële serre in Haarlem

Luxe, Modern Serre met gietvloer

Luxe serre in Zwaanshoek

Exclusief, Klassiek exclusieve serre met glazen dak en klassieke details

Exclusieve serre met glazen dak in Den Haag

Luxe, Modern Moderne luxe serre

Luxe serre in Heemstede

Bekijk voorbeelden van onze gerealiseerde serres

Tuinkamer aan huis met glazen schuifwanden en vlonder

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is voorzien van glazen schuifwanden. De glazen schuifwanden kunt u in de zomer geheel open zetten om een aangenaam buitenverblijf te creëren. Is het wat kouder weer? Dan kunnen de glazen schuifwanden gesloten worden. Met heaters, een kachel en een warme deken kunt u comfortabel genieten van het buitenleven.

Met een tuinkamer wordt er zo veel mogelijk glas gebruikt, waardoor u echt een buitengevoel heeft. Binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over. Een heerlijke plek voor buitengenieters.

 

Industrieel Tuinkamer industrieel zwolle

Industriële tuinkamer in Zwolle

Modern Modern ingerichte tuinkamer serre met heater

Moderne tuinkamer in Den Haag

Modern moderne tuinkamer met glazen schuifwanden

Moderne tuinkamer in Elburg

Meer zien van onze gerealiseerde tuinkamer?

Timmermannen De SerreSpecialist

Van tuinkamer tot serre

Heeft u interesse in een serre of toch een tuinkamer? Voor allebei kunt u bij ons terecht! Weet u nog niet goed wat u wilt? Wij denken graag met u mee. Onze verkoopadviseurs geven voorzien u van advies op maat. Maak een afspraak voor een adviesgesprek aan huis. In dit gesprek ontvangt u meer informatie en bespreken wij met u de mogelijkheden.

Meer informatie over een tuinkamer of serre?

Uw wensen staan centraal Wij vertalen uw wensen naar
elk denkbare mogelijkheid.

Kwaliteit & kennis Onze vakmensen gebruiken
hoogwaardige materialen.

100% tevredenheid Het beste eindresultaat is
waar wij voor gaan!