Verschil tussen een serre en tuinkamer?

De term serre en een tuinkamer worden nog wel eens door elkaar heen gebruikt. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

Een klassieke serre gemaakt van hout

Wat is het grote verschil tussen een serre en tuinkamer?

Veel mensen verwarren een serre met een tuinkamer. Niet heel gek, omdat ze beide worden aangebouwd aan de woning, maar er zijn toch een paar verschillen. De grootste? Een serre wordt onderdeel van de woning, bijvoorbeeld als uitbreiding van de woonkamer of keuken. Hierbij wordt de gevel verplaatst.

De tuinkamer wordt eigenlijk extern aangebouwd, waardoor het officieel geen onderdeel van de woning is. Ook is een serre volledig geïsoleerd, maar een tuinkamer niet.

Industriele serre in Haarlem

Wat is een serre?

Een serre geeft meer woonruimte en wordt vaak voorzien van veel glas. Een serre aanbouw kan gebruikt worden als eetkamer, kantoor of als uitbouw woonkamer. Bij de bouw van een serre wordt meestal de gevel verplaatst.

Een tuinkamer wordt aan de buitenkant aangebouwd, waardoor de gevel op dezelfde plek blijft. Doordat al het werk aan de buitenkant gebeurt, hoeft er binnen niks verbouwd of zelfs doorbroken te worden. Een serre aanbouw kunt u in tegenstelling tot een tuinkamer wel het hele jaar door gebruiken, omdat deze volledig geïsoleerd is.

Tuinkamer aan huis met glazen schuifwanden en vlonder

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer noemen wij ook vaak een glazen uitbouw. Bouwkundig gezien wordt een tuinkamer geen onderdeel van het huis, maar is het een afgesloten ruimte. Onze tuinkamers zijn een hoogwaardig alternatief voor een aluminium serre. De ruimte is af te sluiten, maar niet geïsoleerd.

Met de glazen schuifwanden van de tuinkamer, kunt u in de zomer het geheel open zetten. Er wordt zo veel mogelijk glas gebruikt, waardoor u echt een buitengevoel heeft bij deze tuinkamer. In de winter kunt u nog steeds gebruik maken van de tuinkamer door de schuifwanden te sluiten, maar zorg wel voor genoeg manieren om het warm te houden. Denk aan warmtelampen, elektrische heaters, kachel en een warme deken.

Luxe maatwerk serre met zwarte details

Creëer uw tuinkamer serre

Het is ook mogelijk om een combinatie van beide te maken door harmonicadeuren aan een serre toe te voegen. Met deze serre tuinkamer heeft u een volledig geïsoleerde ruimte die ook open gezet kan worden met de harmonicadeuren. Maak tuinkamer serre compleet met een lichtstraat voor veel daglicht. Met onze maatwerk serres en buitenverblijven is alles mogelijk! Wij denken graag met u mee in welk buitenverblijf aansluit op uw wensen.

Timmermannen De SerreSpecialist

Van tuinkamer tot serre

Wij maken naast serres ook tuinkamers en veranda’s, maar dan onder de naam De VerandaSpecialist. Wilt u een specialist inschakelen voor een professionele en gedetailleerde montage van een tuinkamer of veranda? Dan bent u bij De VerandaSpecialist aan het juiste adres. Twijfelt u tussen een serre of een tuinkamer? Neem contact met ons op en we bespreken met u de mogelijkheden.

Neem contact op over een tuinkamer of serre

Uw wensen staan centraal Wij vertalen uw wensen naar
elk denkbare mogelijkheid.

Kwaliteit & kennis Onze vakmensen gebruiken
hoogwaardige materialen.

100% tevredenheid Het beste eindresultaat is
waar wij voor gaan!