Verschil tussen een serre en tuinkamer

De term serre en een tuinkamer worden nog wel eens door elkaar heen gebruikt. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

Projecten

Wat is het grote verschil tussen een serre en tuinkamer?

Veel mensen verwarren een serre met een tuinkamer. Niet heel gek, omdat ze beide worden aangebouwd aan de woning, maar er zijn toch een paar verschillen. De grootste? Een serre wordt onderdeel van de woning, bijvoorbeeld als uitbreiding van de woonkamer of keuken. Hierbij wordt de gevel verplaatst.

De tuinkamer wordt eigenlijk extern aangebouwd, waardoor het officieel geen onderdeel van de woning is. Ook is een serre volledig geïsoleerd, maar een tuinkamer niet.

Glazen schuifwanden

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer noemen wij ook vaak een terrasoverkapping met glazen schuifwanden. Bouwkundig gezien wordt een tuinkamer geen onderdeel van het huis, maar is het een afgesloten ruimte. Hij is vaak niet geïsoleerd, waardoor hij veel transparanter is.

U kunt er ook voor kiezen om er vouwwanden omheen te plaatsen, waardoor er in de zomer een lekker briesje doorheen gaat. In de winter kunt u nog steeds gebruik maken van de tuinkamer, maar zorg wel voor genoeg materiaal om het warm te houden. Denk aan warmtelampen en een warme deken. Er wordt zo veel mogelijk glas gebruikt, waardoor u echt een buitengevoel heeft bij deze tuinkamer.

Homepage

Wat is een serre?

Een serre is een vergroting van de woning. Meestal wordt de gevel verplaatst voor dit beetje extra ruimte. Dit is vaak een hele verbouwing en duurt wat lang.

Een tuinkamer wordt aan de buitenkant aangebouwd, waardoor de gevel op dezelfde plek blijft. Doordat al het werk aan de buitenkant gebeurt, hoeft er binnen niks verbouwd of zelfs doorbroken te worden. Dit scheelt een verbouwing in de leefruimte en natuurlijk bouwtijd en -kosten.

Over ons

Van veranda naar tuinkamer

Heeft u al een veranda, maar wilt u er in de winter ook van genieten? Dan kunt u ervoor kiezen om de veranda om te bouwen naar een tuinkamer. De veranda ombouwen naar een serre is niet altijd praktisch in tegenstelling tot een tuinkamer. Breidt uw veranda uit door zijwanden en/of glazen schuifwanden toe te voegen, waardoor u de wind buiten kan houden.

Wij maken naast serres ook tuinkamers en veranda’s, maar dan onder de naam De VerandaSpecialist. Wilt u een specialist inschakelen voor een professionele en gedetailleerde montage van een tuinkamer of het ombouwen van een veranda? Dan bent u bij De VerandaSpecialist aan het juiste adres.

Lees meer over een luxe tuinkamer

Uw wensen staan centraal Wij vertalen uw wensen naar
elk denkbare mogelijkheid.

Kwaliteit & kennis Onze vakmensen gebruiken
hoogwaardige materialen.

100% tevredenheid Het beste eindresultaat is
waar wij voor gaan!