Een aanbouw of een uitbouw; wat is het verschil?

Heeft u interesse in het plaatsen van een serre aan uw woning? Belangrijk is dat u goed op de hoogte bent van het verschil tussen een aanbouw en een uitbouw. Dit zijn namelijk twee totaal verschillende constructies met een eigen aanpak.

Schuifpui

Wat is een aanbouw?

Er wordt soms gedacht dat er buiten de naam geen verschil is tussen een aanbouw en een uitbouw, maar dat is wel het geval. Wanneer u kiest voor een aanbouw, wordt er letterlijk extra woonruimte bij uw huidige woning aangebouwd. Alle bestaande muren, ramen en deuren blijven hierbij intact. Het grote verschil met een uitbouw is dat u hierbij door uw achterdeur de aanbouw instapt. Een fijne extra ruimte aan uw woning, maar toch een afgesloten geheel.

Wanneer u kiest voor een serre aanbouw bij De SerreSpecialist wordt alles tot in de puntjes afgewerkt. Ook wordt uw aanbouw volledig geïsoleerd. U kunt uw serre aanbouw dus het gehele jaar gebruiken. Maak uw aanbouw compleet met uw persoonlijke voorkeuren. Bekijk onze verschillende deuren voor uw uitbouw serre of aanbouw serre. Kies uw favoriete deuren uit ons uitgebreide assortiment. Wij plaatsen schuifpuien, openslaande deuren en harmonicadeuren.

Moderne serre

Wat zijn de kenmerken van een uitbouw?

Een uitbouw is in tegenstelling tot een aanbouw echt een verlenging van woning. Voor het plaatsen van uw serre uitbouw wordt de huidige gevel van uw woning verplaatst. De bestaande buitenmuur wordt volledig opengebroken en de zijkanten worden verlengd om er vervolgens een compleet nieuwe achterkant te realiseren. Dit vergt logischerwijs meer werkzaamheden, maar u breidt hiermee wel uw directe woonoppervlakte uit. Voor het realiseren van uw serre uitbouw houden de professionals van De SerreSpecialist alle werkzaamheden in eigen hand. Dus ook het verlengen van de woning, het stucen van uw muren en het plaatsen van vloeren en een eventuele haard of kachel.

Moderne serre met schuifpui

Meer woonruimte 

Heeft u behoefte aan meer ruimte in uw woning? Misschien is meer ruimte wenselijk omdat de kinderen groter worden. Of wilt u graag een grote groep gasten kunnen uitnodigen. De oorsprong van de wens kan ver uiteen lopen, maar de oplossing voor dit vraagstuk blijft altijd hetzelfde. Kies voor een uitbouw of een aanbouw van De SerreSpecialist! Onze vakmannen ontwerpen, produceren en plaatsen de gewenste uitbreiding aan uw woning. Daarnaast bent u bij ons ook aan het juiste adres voor het afwerken van uw serre en eventuele aanvullende opties. Zo plaatsen wij met veel plezier uw verlichting, elektrische schermen of een complete lichtstraat op uw nieuwe serre uitbouw.

Heeft u interesse in een uitbouw of een aanbouw? Heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze verkoopmedewerkers denken graag met u mee en voorzien u met veel plezier van advies.

Industrieel Serre industrieel

Industriële serre in Utrecht

Industrieel Van hout gemaakte industriële serre met schuifpui

Industriële serre in Haarlem

Luxe, Modern Serre met gietvloer

Luxe serre in Zwaanshoek

Klassiek, Luxe Klassieke serre met harmonicadeuren bij een klassieke huis

Klassieke serre in Bloemendaal

Klassiek Klassieke serre te Zeist

Klassieke serre te Zeist